2013-2015 yılları arasında Karadeniz'in en güzide şehirlerinden biri olan Giresun'u tanıtmak adına bağımsız yazarlarla başlattığımız Giresun Blog projemizle artık ilgilenemiyor olsak bile bu zamana kadar yazılmış olan birbirinden önemli yazıları sizlere arşivlemek istedik. Önemli bir kısmını da şehrimizin daha geniş kitlelerce tanıtımına destek olmak amacıyla Gezimingo seyahat sitesine aktardık. Dilerseniz birden fazla bağımsız yerel Giresunlular tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.

Kategori Kemençe
Giresunlu Kemençeciler ve Giresun Kemençe Kültürünü Yaşatma Platformu kültürümüze sahip çıkmaya devam ediyor. Platforma ait yazılara Giresun Blog’dan ulaşabilirsiniz.

Giresun Seyahat Fırsatları ile daha hesaplı yolculuk edin!
Giresun Blog olarak Türkiye’nin fırsat ve indirim platformu Kuponigo ile güçlerimizi birleştirdik ve size seyahatlerinizde kullanabileceğiniz özel indirimler sağladık. Bu sayfa üzerinden tüm…

Mehmet Sırrı Öztürk: Giresun Görele’nin Kemençe Üstadı
Giresun Göreleli Kemençe Üstadı Mehmet Sırrı Öztürk ile bir gün geçirdik.

Yunanistan Eurovision’a kemençeyle gidiyor
2016'da İsveç'te düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nda Yunanistan kemençe ezgileriyle katılacak. Şarkının içerisinde Giresun'a özgü horon figürlerinin kullanılması da dikkat çekiyor.
Yazıyı Okuyun
Görele Çavuşlu’daki kemençe ustası Enver Topal
Görele Çavuşlu'daki kemençe ustası Enver Topal'ı imalathanesinde ziyaret ettik.
Yazıyı Okuyun
Video: Göreleli Dev Kemençe Üstadı Katip Şadi
Giresun'umuzun dev kemençe üstadı Katip Şadi ile Görele'de müzik ziyafeti dolu bir gün geçirdik.
Yazıyı Okuyun
Kayıtlara Geçmeyen Bulancaklı bir Kemençeci “Mahmut Kılınç”
Kayıtlara Geçmeyen Bulancaklı Kemençeci Mahmut Kılınç hakkında başka yerlerde göremeyeceğiniz bilgiler
Yazıyı Okuyun
Piçoğlu Osman: TRT İlk Sansürü Ona Uyguladı
TRT Yurttan sesler Korosunun kurucusu Muzaffer Sarısözen; Karadeniz gezisi sırasında onunla karşılaşır ve kemençe tekniğine hayran olur. Picoğlu Osman’ı Ankara’ya kayıt yapmaya davet eder.
Yazıyı Okuyun
Kemençe’nin derin tarihi “Mihr-i Kemençevî Piçoğlu Osman Efendi” kitabında!
Piçoğlu Osman Efendi’nin hayatı, kemençe üslûbu, tekniği, Karadeniz kemençe kültürüne olan etkileri Mehmet Gündoğdu'nun kalema aldığı Mihr-i Kemençevî Piçoğlu Osman Efendi kitabında!
Yazıyı Okuyun
Görele’de nurtopu gibi bir kemençe heykelimiz oldu
Görele’de Karadeniz Sahil Yolu üzerine yapılan Kemençe Kültürevi bahçesindeki 5.8 metrelik bu dev kemençe, şimdiden görenlerin ilgisini çekmeye başladı.
Yazıyı Okuyun
Giresun’da kemençeye verilen değer
Giresun’da bulunan konservatuarlarda karadeniz kemençesi ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır. Üstelik hoca da yok!
Yazıyı Okuyun
Üstada Vefa Borcu – Katip Şadi
Günümüzde kemençenin yaşayan en büyük ismi olan Katip Şadi, sadece Giresun’un değil tüm dünyanın en büyük ozanıdır.
Yazıyı Okuyun2013-2015 yılları arasında Karadeniz'in en güzide şehirlerinden biri olan Giresun'u tanıtmak adına bağımsız yazarlarla başlattığımız Giresun Blog projemizle artık ilgilenemiyor olsak bile bu zamana kadar yazılmış olan birbirinden önemli yazıları sizlere arşivlemek istedik. Önemli bir kısmını da şehrimizin daha geniş kitlelerce tanıtımına destek olmak amacıyla Gezimingo seyahat sitesine aktardık. Dilerseniz birden fazla bağımsız yerel Giresunlular tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.