
2013-2015 yılları arasında Karadeniz'in en güzide şehirlerinden biri olan Giresun'u tanıtmak adına bağımsız yazarlarla başlattığımız Giresun Blog projemizle artık ilgilenemiyor olsak bile bu zamana kadar yazılmış olan birbirinden önemli yazıları sizlere arşivlemek istedik. Önemli bir kısmını da şehrimizin daha geniş kitlelerce tanıtımına destek olmak amacıyla Gezimingo seyahat sitesine aktardık. Dilerseniz birden fazla bağımsız yerel Giresunlular tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.
Giresun’da neden çok sık elektrik kesiliyor?


Günümüzde, hayatımızdaki yerini her geçen gün daha da arttıran teknoloji; gün geçtikçe gelişiyor ve her yeni üründe, bir ihtiyacımızı gideriyor, hayatımızı ve işlerimizi kolaylaştırıyor. Yaşamımıza bu denli yer etmiş ve artık vazgeçilmez hale gelen teknolojik ürünlerin günümüzde, işlevlerini yerine getirebilmeleri için en başta elektrik enerjisine ihtiyaç duydukları hepimizin bildiği bir gerçek.
Elektriğin gelişimi 1800’lü yıllarda Alessandra Volta tarafından başlamış ve bu güne ulaşmıştır ve şuan ki dünyamızda elektriğe olan ihtiyaç neredeyse su ve oksijen gibi hayati bir önem arz etmektedir.
Bizi burada ilgilendiren konu Giresun‘da yaşadığımız problemlerimizden birisi olan elektrik kesintileridir. Nedenini tam olarak bilmediğimiz bir şekilde, hiç beklenmedik anlarda tüm şehirde elektrik kesintileri yaşayabiliyoruz. Bu kesintileri doğal olaylara (şiddetli rüzgâr veya yağmur) bağlamak isterdim ama malesef havanın gayet güzel, günlük güneşlik olduğu havalarda bile saatlerce elektrik kesintisi yaşayabiliyoruz.
Yaşadığım küçük bir olayı sizlere anlatmak istiyorum: Geçtiğimiz eğitim yılında, akşam saatlerinde, şehir içinde minibüs beklerken elektrikler birden kesildi ve tüm şehir sadece ay ışığında aydınlandı. Hava olayı yoktu gayet sakin ve ılık bir akşamdı. O an kendimi çok garip hissetmiştim çünkü ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyor şehrin ortasında karanlıkta kalıyordum.
Giresun‘daki elektrik kesintilerinin tek şikayetçisi de bir ben değilim aslında. Farklı şehirlerden Giresun‘a gelen bir çok arkadaşım “Ben daha önce bu kadar çok elektrik kesintisi yaşamadım” diyor. Şehir halkı zaten bu konuda bıkmış durumda.
Rizeli (bildiğiniz üzere ülkemizin ve karadeniz bölgesinin en çok yağış alan ilidir) biri olarak şunu söylemek istiyorum: Bilen bilir, Rize‘de daha önce yaşamamış insan, yağmur yağdığında korkar. Çünkü yağış çok şiddetli ve sağanak olur. Yıldırımlar geceyi aydınlatırken, gök gürültüleri kulakları sağır edecek derecede yüksektir. Fakat hava bu haldeyken bile çok nadir elektrik kesintileri yaşanır.
Giresun‘da böyle bir durum söz konusu değilken bile, gün içinde çalışma hayatının en faal olduğu saatlerde, hatta okuldayken derste yapılan sunumun ortasında ve akşamları evimizde ders çalışırken elektrik kesintileri yaşıyoruz.
Bu durumun elbetteki teknik bir sebebi ya da bir açıklaması vardır. Fakat teknik durumların incelenmesi, iyileştirilmesi ve çok daha kötü hava şartlarına dayanıklı hale getirilmesi gerekmektedir. Çünkü elektrik; her geçen gün önemi artan teknolojinin, finansın, üretimin, pazarlamanın ve hizmetin vazgeçilmez ihtiyacıdır.
Bu konuda Çoruh Edaş Aksa Elektrik Dağıtım Şirketi‘ni duyarlılığa çağırıyorum.
2013-2015 yılları arasında Karadeniz'in en güzide şehirlerinden biri olan Giresun'u tanıtmak adına bağımsız yazarlarla başlattığımız Giresun Blog projemizle artık ilgilenemiyor olsak bile bu zamana kadar yazılmış olan birbirinden önemli yazıları sizlere arşivlemek istedik. Önemli bir kısmını da şehrimizin daha geniş kitlelerce tanıtımına destek olmak amacıyla Gezimingo seyahat sitesine aktardık. Dilerseniz birden fazla bağımsız yerel Giresunlular tarafından yönetilen sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz.